appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Hilversum Uit
STER Advertentie

Voetbalpodcast #97: 'Niet uitspelen eredivisie historische blunder'

Pro Shots
maandag 1 juni 2020 | NOS | Redactie

"Zijn we niet te lankmoedig geweest richting premier Mark Rutte, die in april al riep dat topsport vóór 1 september niet kon?", vraagt presentator Arno Vermeulen zich af in de NOS Voetbalpodcast.

Nee, vindt Jeroen Grueter. "Op dat moment was het geen gekke gedachte, omdat de impact van het virus gigantisch was."

"De voetbalwereld had ook baat bij duidelijkheid toen", vult Jan Roelfs aan. "Maar wat is er mooier voor Rutte om nu te kunnen zeggen dat hij destijds voorbarig was en dat er nu op 1 augustus weer kan worden gevoetbald?"

Jeroen Stekelenburg: "Het is toch raar om een beslissing te nemen voor drie maanden? Je kan ook luisteren en kijken wat er gebeurt en je daarop aanpassen."

Vermeulen zelf geeft ook antwoord op zijn vraag. "Het is een historische blunder. Er zijn sportieve wonden geslagen die niet nodig waren. De competitie had uitgespeeld kunnen worden, dat zie je om je heen."

Andere onderwerpen

Verder bespreken de mannen de procedure die AZ is gestart bij de UEFA om de koppositie van de eredivisie op te eisen "Verrassend." En ook het afscheid van Ibrahim Afellay bij PSV komt voorbij: "Hij is totaal niet fit geweest."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1