appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Podcast De Dag: Spanning in Spanje en Italië over versoepeling lockdown

AFP
maandag 4 mei 2020 | NOS | Elisabeth Steinz

Spanje en Italië, de twee landen in Europa die vanwege corona het diepst hebben ingegrepen in het leven van hun burgers, laten de teugels eindelijk ietsje vieren. 

In Spanje mag iedereen sinds dit weekend onder voorwaarden weer even naar buiten en Italië gaat vanaf vandaag wat van het slot. Hoe ziet dat sprankje hoop eruit? 

Spanning en verdeeldheid in Spanje

Correspondent Rop Zoutberg vertelt in podcast De Dag over de spanning en verdeeldheid die nu in Spanje voelbaar zijn. Het was voor de regering volgens hem makkelijker om de Spanjaarden in huis op te sluiten dan dat het nu is om het slot er weer af te halen. Mensen zijn angstig, verdeeld over de maatregelen en ze hebben minder vertrouwen in de regering en in elkaar. 

Italië

In Italië heerst ook nog veel angst, vertelt Isaac van Aggelen, die samen met zijn Italiaanse vrouw en twee kinderen in Cerveteri woont, even ten noordwesten van Rome.

Ook in Italië zijn er nog veel regels en hoopt iedereen dat de herwonnen vrijheid tot excessen leidt. Isaac zelf heeft vandaag in ieder geval een topdag: hij heeft voor het eerst weer kunnen hardlopen en wordt hopelijk vanavond door zijn schoonmoeder getrakteerd op gamba's. 

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1