appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

Podcast De Dag: Tot op het bot verdeeld in Catalonië

EPA
maandag 21 oktober 2019 | NOS | Redactie

Zowel voor- als tegenstanders van een onafhankelijk Catalonië laten steeds duidelijker van zich horen. Terwijl 's avonds separatistische demonstranten de straat op gingen, verzamelden zondagmiddag pro-Spaanse Catalanen zich op pleinen en in straten.

"Afgelopen vrijdag was het hier echt een warzone", zegt Joost Baggen in De Dag. Hij woont en werkt al bijna 20 jaar in Barcelona. "Overdag kan je prima een wandeling maken, maar 's avonds blijf ik liever binnen."

Niet alleen onder Catalanen onderling, maar ook onder de separatistische demonstranten heerst verdeeldheid, weet docent Politieke Cultuur en Nationale Identiteit Eric Storm. "Je hebt een groep die op korte termijn onafhankelijkheid willen afdwingen, maar ook een groep die op langere termijn denken en onafhankelijkheid het liefst via een meerjarenplan bereiken." Storm loodst je langs de geschiedenis van Catalonië.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1