appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Podcasts NPO Radio 1 nu ook te beluisteren via Spotify

ANP
dinsdag 15 oktober 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

De Brand in het Landhuis, Radio Bergeijk en De Krokante Leesmap, ze waren al via veel podcastapps te beluisteren, maar nu zijn de podcasts van NPO Radio 1 ook te beluisteren via Spotify.

Spotify is populair bij podcastluisteraars, blijkt uit onderzoek. Het platform voor muziek richt zich steeds meer op het aanbieden van podcasts. In Nederland is Spotify inmiddels de meestgebruikte online plek voor het luisteren van podcasts.

Jurre Bosman, directeur audio NPO, benadrukt dat de publieke omroep volop inzet op podcast. "Ons aanbod is uiteraard eenvoudig te beluisteren via de apps en websites van de NPO, zoals nporadio1.nl. Tegelijkertijd is het goed nieuws dat ook via Spotify ons aanbod vindbaar wordt. Daarmee bieden we meer mogelijkheden onze podcasts te beluisteren."

Fikse groei

"De podcasts van NPO Radio 1 vinden hun weg naar steeds meer luisteraars", aldus Wim Eikelboom, coördinator podcasts bij de nieuws- en sportzender. "Behalve exclusieve podcast-titels zijn ook al onze radioprogramma's als podcast te beluisteren. Met name Met het Oog op Morgen, Kunststof en RadioDoc zijn geliefd bij het grote publiek. Onze podcasts groeiden dit jaar van 650.000 naar 1,1 miljoen unieke gebruikers."

Telkens komen er nieuwe titels bij, die ook op Spotify te beluisteren zijn, zoals De Weerman (NOS) en Het Verloren Hoofd (KRO-NCRV).

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1