appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Podcast De Dag: 70 jaar communistisch China, wat valt er te vieren?

EPA
dinsdag 1 oktober 2019 | NPO Radio 1 | redactie

Een feestelijke parade met militairen, marsmuziek en lachende Chinezen. De Volksrepubliek van China is 70 jaar en dat wordt groots gevierd. Met nog altijd de communistische partij stevig in het zadel. Hoe kan het dat het communisme daar nog aan de macht is, terwijl de meeste communistische regimes in de rest van de wereld al lang zijn verdwenen?

We spreken in de podcast met China-correspondent van de NOS Garrie van Pinxteren. Zij was vanochtend bij de viering op het Plein van de Hemelse Vrede.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1