appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Podcast De Dag: Waarom je ondanks een numerus fixus soms lege collegebanken ziet

ANP
donderdag 22 augustus 2019 | NOS | Redactie

Een deel van de studies die een numerus fixus hanteren blijken bij de start van het collegejaar nog plek zat te hebben, ontdekte Vincent van Rijn van NOS op 3. "Voor universiteiten is er ook een sterke financiële prikkel om te selecteren aan de poort. Daar zit een spanning."

En is het niet beter voor de toekomst van het Nederlandse onderwijs om de numerus fixus te schrappen? Dat bespreken we met Sjoukje Heimovaara van de Adviesraad voor technologie, wetenschap en innovatie.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1