appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Perstribune
STER Advertentie

Podcast De Dag: Hoe een fregat Nederland en Amerika uit elkaar drijft

ANP
woensdag 21 augustus 2019 | NOS | Redactie

Terwijl de spanningen rond de Perzische Golf toenemen, moet Nederland besluiten of het meewerkt met het verzoek van de Amerikaanse president Trump om een fregat te sturen naar de Straat van Hormuz. 

Met defensiedeskundige Dick Zandee zetten we op een rij hoe de verhoudingen tussen Iran enerzijds en de VS en Europa anderzijds de afgelopen anderhalf jaar zijn veranderd.

En wat moet Nederland eigenlijk doen? "Het is een buitengewoon lastig besluit", zegt Zandee. "Je wilt Amerika te vriend houden, maar als we een fregat sturen komen we naar mijn mening terecht in een conflict dat niet de onze is."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1