appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De Tekentafel: een kijkje achter de schermen van je favoriete podcasts!

NPO Radio 1
woensdag 14 augustus 2019 | RAD1 | Redactie Twitter

Wat is er voor nodig om een succesvolle podcast te maken? Hoeveel research gaat er in een aflevering zitten? Wil jij het antwoord op deze, en vele andere, vragen weten? Neem dan nu plaats aan De Tekentafel, waarin makers je meenemen in het proces voor het maken van jouw favoriete podcasts. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos. Kort voor haar dood ontmoeten zij elkaar. Mijke wil alles weten over haar oorlogsverleden, over haar dropping in maart 1945 en de geheime opdracht die zij kreeg van de Engelsen. 

Was jij ook helemaal in de ban van de podcast Tante Jos? Maker Mijke van Wijk vertelt aan De Tekentafel hoe ze te werk ging bij het maken van de spannende serie. 

Tante Jos

Tante Jos is een podcast over verzetsheldin Jos Gemmeke, de enige vrouw - naast koningin Wilhelmina - die de Militaire Willems-Orde ontving. Maker Mijke van Wijk sprak haar oudtante Jos vlak voor haar dood en dook de oorlogsdossiers in op zoek naar de waarheid van toen en de waarheid van nu.

Luister deze vijfdelige serie, iedere vrijdag, via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1