appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Gamend en role-playend de Tweede Wereldoorlog door

AFP
donderdag 6 juni 2019 | Redactie

Precies 75 jaar geleden bestormden geallieerde troepen de stranden van Normandië om Europa te bevrijden van de nazi's. D-Day wordt elk jaar herdacht, maar hoe houd je zoiets interessant voor nieuwe generaties?

Paul van der Graag van het VPRO-radioprogramma OVT en Paul Vloon van NOS Evenementen bespreken die vraag in De Dag. Als je alleen bij de narigheid stil blijft staan, zoals de tienduizenden jongens die zijn gestorven aan het front, haken mensen af", zegt Van der Graag. "Het zijn ook de verhalen eromheen die je moet vertellen. En over dat soort zaken komen nog steeds nieuwe feiten naar boven."

En verslaggever Marc-Robin Visscher is op Omaha beach, één van de stranden waar de invasie begon. Hij spreekt er twintigers die een duidelijk beeld hebben van hoe zij met de Tweede Wereldoorlog beter willen zijn: gamend en role-playend.

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1