appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Doc
STER Advertentie

Elton John als neergestorte engel

Filmdepot - Paramount Pictures
zondag 9 juni 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen Twitter

"In de eerste scene zien we hem in een fantastische outfit met vleugels. Hij ziet eruit als een soort neergestorte engel. Een engel die vervolgens landt bij de Anonieme Alcoholisten, daar opstaat en zegt: 'Mijn naam is Elton John en ik ben een alcoholist'."

Radio Cinema: Rocketman

 

Filmjournalisten Maartje Willems en Gerhard Busch bespreken samen met Pieter van der Wielen de film Rocketman in een nieuwe aflevering van Radio Cinema.

“Rocketman is zo overdreven, kleurrijk en over de top. Maar wel echt heerlijk.”

Maartje Willems

Tsunami aan musicalfilms

De musicalfilm La La Land was een succes. En de musical biopic Bohemian Rhapsody over het leven van Freddie Mercury, de zanger van Queen, ook. Het genre lijkt daarmee terug van weggeweest.

Of Rocketman ook zo succesvol gaat worden, zal moeten blijken. Wel staat een ding vast: er zit een tsunami van films over popsterren aan te komen.

Van welke popsterren? Pieter: “Sowieso Prince… En Tom Petty.” Maartje: “En ze hoeven dus niet dood te zijn, dat hebben we nu ook geleerd met deze film.” Elton John is immers nog steeds springlevend en nog nooit écht verandert in een engel met vleugels.

Radio Cinema

De podcast Radio Cinema is te luisteren via de site van de VPRO, de NPO Radio 1 website of app, of abonneer je via je favoriete podcast-app, zoals iTunes of Stitcher.

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1