appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Vol idealen maar tóch niet naar de stembus, hoe komt dat?

ANP
vrijdag 24 mei 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Door de klimaatprotesten waren jongeren de afgelopen maanden niet te missen, maar bij de stembusgang van gisteren lieten ze zich minder zien. In De Dag bepreken we waarom jongeren wel voor hun idealen de straat op gaan, maar niet altijd hun weg vinden naar de stembus.

"De meeste politieke partijen hadden dit keer wel jonge politici op hun lijst staan, maar er is meer nodig dan dat", zegt politiek adviseur en trainer Gideon Sinke. Hij heeft zich voor zijn eigen podcast Jong Europa verdiept in jonge lijsttrekkers en het stemgedrag van jongeren. "Veel politici vertellen alleen maar waarom je op hen moet stemmen, maar ze moeten juist een keer gaan uitleggen waarom je als jongere überhaupt zou gaan stemmen."

Ook Gijs Rademaker van het EenVandaag opiniepanel en Volt-lijsttrekker Reinier van Lanschot zijn aangeschoven om de verkiezingsuitslag te bespreken.

De Dag #335: Vol idealen maar tóch niet naar de stembus, hoe komt dat?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1