appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Lesbische liefde in Kenia

Film Depot
donderdag 23 mei 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen Twitter

In Kenia draaide de film maar een week: Rafiki. De film over twee Keniaanse meisjes die niet van plan zijn een man te zoeken en verliefd worden op elkaar, werd in Kenia niet met open armen ontvangen.

De film van regisseur Wanuri Kahiu werd na een week in de bioscoop verboden omdat het 'lesbische gevoelens zou promoten'. Kahiu werd gevraagd het einde te veranderen omdat het te hoopvol zou zijn, maar dat weigerde ze.

If we have a negative reaction to this film, we will al be affected.

Wanuri Kahiu

Gerhard Busch van VPRO Cinema praat in Radio Cinema met de regisseur over de risico's van het maken van de film, die nu in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Wanuri Kahiu over de risico's van het maakproces

Cannes

Maar Pieter en Maartje van Radio Cinema zijn niet helemaal naar Cannes afgereisd om het alleen over Nederlandse bioscoopfilms te hebben. In de meest recente aflevering praten ze ook over de laatste ontwikkelingen in het zonnige zuiden. Welke films moet je zien? En welke kun je beter skippen? Luister Radio Cinema voor je wekelijkse update uit het zonnige centrum van de filmwereld.

Radio Cinema

De podcast Radio Cinema is te luisteren via de site van de VPRO, de NPO Radio 1 website of app, of abonneer je via je favoriete podcast-app, zoals iTunes of Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1