appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Andries Knevel en Maarten van Rossem in De Ongelooflijke Podcast: 'Als je niet meer gelooft, geloof je in alles.'

Videostill
zondag 12 mei 2019 | EO | Julia ter Beek

"De mens is een gelovig zoogdier. Als ze niet in God geloven, geloven ze wel in Thierry Baudet, yoga of brandnetelsoep. En dat vind ik geen vooruitgang." Dat zegt historicus Maarten van Rossem in De Ongelooflijke Podcast waarin hij in gesprek gaat met theoloog en presentator Andries Knevel. 

Maarten van Rossem en Andries Knevel in De Ongelooflijke Podcast

Opstanding

"Over zes van de zeven facetten van het leven van Jezus zijn we het eens. Behalve één facet: de opstanding." zegt Andries Knevel over het gesprek met Maarten van Rossem. "De kans dat je na drie dagen nog tot leven kan geraken is nul.", aldus van Rossem.

Kortom, een boeiend en vermakelijk gesprek met twee echte mastodonten. Ook geeft Maarten van Rossem een een update over het onderzoek wat het blad Maarten! zeven jaar geleden deed naar hoe het gesteld is met christelijk Nederland. Knevel beargumenteert onder andere waarom Van Rossem juist als historicus in de opstanding van Jezus zou moeten geloven.

De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast is een podcast van de Evangelische Omroep. Journalist David Boogerd en Theoloog Des Vaderlands Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. Een boeiende podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Eens in de twee weken verschijnt op vrijdag een nieuwe aflevering.

Abonneer je op De Ongelooflijke Podcast en mis geen enkele aflevering. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website, app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1