appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Sport Radio
STER Advertentie

Alsjeblieft: drie nieuwe podcast-tips!

ANP
vrijdag 10 mei 2019 | AVROTROS | Redactie Twitter

Wil je podcasts luisteren, maar heb je geen idee welke? Verkeer je in een podcastbubbel en wil je eens buiten je comfortzone treden en nieuwe werelden ontdekken? Stap 1: Luister naar VINK, dé podcastgids van Nederland! 

Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod. Op zoek naar parels, podcasts die je gehoord MOET hebben! In deze vierde aflevering van VINK bespreken ze ‘Tante Jos’, ‘NRC Vandaag’ en ‘Pyjama Party’. 

Tante Jos

Radiomaker Mijke van Wijk was als kind al gefascineerd door haar oudtante Jos Gemmeke. Zij vertelde de meest heldhaftige verhalen over haar rol in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze podcast onderzoekt Mijke hoe waarheidsgetrouw de verhalen van haar oudtante zijn. Een podcast van NPO Radio 1 en KRO/NCRV, waarvan tot nu toe vijf afleveringen zijn gemaakt. Heeft het VINK-panel zich laten meeslepen door deze verhalende podcast? 

NRC Vandaag

Deze dagelijkse podcast van NRC bestaat sinds 28 april. Hét verhaal van de dag, verteld door journalisten van NRC. Presentatie is in handen van Thomas Rueb. Slaagt deze nieuwspodcast erin om écht iets toe te voegen aan het nieuws op de overige platforms? Overstijgen de besproken onderwerpen de waan van de dag? Heeft NRC Vandaag een plek verworven in het ochtendritueel van Stan? 

Pyjama Party

Twee meiden, gekleed in pyjama op bed. Een bak popcorn en een stapel meidenbladen binnen handbereik. Dat is de uitgangspositie van de podcast Pyjama Party. Host is Boncolor, oftewel Bonnie Nottroth, een 27-jarige Youtuber / influencer uit Rotterdam. Iedere keer nodigt zij een gast uit om over typisch vrouwelijke thema’s te praten, zoals make-up of seksuele intimidatie. Kernvraag: hoe feministisch zijn we eigenlijk? Een vrouwelijke tegenhanger van ‘Man man man de podcast’. Voelt Vincent zich wel thuis bij dit pyjamafeestje? 

VINK

Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat: voegen ze écht iets toe aan het bestaande aanbod? Zijn ze kwalitatief mooi gemaakt? Hoe informatief zijn ze? Zijn ze van begin tot eind boeiend om naar te luisteren? VINK bestaat uit NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Van iedere podcast zijn verschillende fragmenten te horen, zodat je als luisteraar echt een goed beeld krijgt van de besproken podcasts. Luister ook naar de andere afleveringen van ‘VINK, dé podcastgids van Nederland!’ Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat: voegen ze écht iets toe aan het bestaande aanbod? Zijn ze kwalitatief mooi gemaakt? Hoe informatief zijn ze? Zijn ze van begin tot eind boeiend om naar te luisteren? VINK bestaat uit NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Van iedere podcast zijn verschillende fragmenten te horen, zodat je als luisteraar echt een goed beeld krijgt van de besproken podcasts. Luister ook naar de andere afleveringen van ‘VINK, dé podcastgids van Nederland!’ 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1