appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Podcast luisteren voor beginners: zo werkt het

NPO
vrijdag 1 maart 2019 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

On demand, op verzoek, wanneer jij maar wilt, te beluisteren stukken audio, dat is een podcast in principe. Hoe droog dit ook klinkt, podcasts zijn zo divers en rijk als literatuur, film of televisie. Er is voor ieder wat wils. Weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je op weg!

Bekijk hieronder de video 'Wat is een podcast?'

Een podcast kan je overal en altijd luisteren, waar jij maar wilt. Geen scherm voor je neus, maar rustig genieten van informatie of vermaak via je oren. En ze zijn nog gratis ook. Voor thuis op de bank, in de auto of in de trein en tijdens het koken of klussen.

Podcasts zijn er in allerlei vormen en lengtes. Van sport, technologie, muziek, boeken, luisterverhalen tot nieuws en achtergronden. Ook je favoriete radioprogramma kun je terugluisteren via een podcast. Luisteren kan via je smartphone, laptop, pc, tablet of Smart TV. Zelf proberen? Bekijk onze podcast-pagina en luister direct!

Podcasts luisteren in de NPO Radio 1-app

Met de NPO Radio 1-app luister je altijd en overal naar NPO Radio 1, ook naar onze podcasts. De NPO Radio 1-app staat klaar in de AppStore (voor iOS) en PlayStore (voor Android). 

Als je de NPO Radio 1-app opent, zie je rechtsonder het knopje 'Podcasts':

Als je op 'Podcasts' hebt geklikt, opent het scherm waar je podcasts kan luisteren:

Je kan podcasts ook vinden via speciale podcasts apps en websites zoals Apple Podcasts of Stitcher. Zoek naar de podcast die je wilt horen, klik erop en abonneer je, zodat elke nieuwe aflevering die verschijnt meteen voor je klaar staat om te beluisteren. 

Veel luisterplezier!

Luistertips

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1