appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: bestaat 'de Chinese gemeenschap' in Nederland eigenlijk?

ANP
dinsdag 5 februari 2019 | NOS | Redactie

Vandaag gaan miljarden appjes met de tekst 'Gong Xi Fa Cai' de wereld over. Het is de gebruikelijke gelukswens voor Chinees Nieuwjaar. Ook in Nederland wordt het nieuwe jaar ingeluid. Met vuurwerk, muziek, drakendansers en eten. Veel eten.

De Dag #258: Bestaat 'de Chinese gemeenschap' in Nederland eigenlijk?

Kun je in Nederland spreken van 'de Chinese gemeenschap'? En met welke vooroordelen krijgen Nederlanders van Chinese afkomst te maken? Die vragen beantwoorden journalist Pete Wu en horecatycoon Won Yip.

Wu: "Nu ik een boek over dit onderwerp schrijf, merk ik dat ik zelf ook veel vooroordelen over Chinezen heb."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1