appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

Het onbegrijpelijke nieuws van afgelopen week

ANP
maandag 7 mei 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Even internetloos op vakantie en bij terugkomst vliegen de onbegrijpelijke nieuwsflarden je om de oren. "Wat is er nu toch weer gebeurd?", vraag je jezelf af bij het teruglezen. Precies dat gebeurde Ronald Giphart na zijn vakantie: "Het begint mij de laatste tijd een beetje boven het hoofd te groeien."

Druktemaker Ronald Giphart - Het onbegrijpelijke nieuws van afgelopen week

Gerard Joling waarschuwt voor een burgeroorlog, Schiphol lag plat om een stroomstoring en Trump die de terroristische aanslag op Bataclan nadeed: Giphart kan wel iedere dag een Druktemaker vullen. Hij heeft een meer toepasselijk antwoord nu op de korte termijn. Giphart's jongste zoon heeft een nieuw geluid, "dat hij een keer of honderd per dag produceert als reactie op alle mogelijke gebeurtenissen en mededelingen om hem heen. Dat geluid is: huw?" Volgens Giphart is dat nu de enige goede reactie: "Er is dagelijks teveel om huw? over te zeggen."

Helaas kan Giphart niet elke dag een Druktemakers column vullen, er moet ook nog een roman worden geschreven: "Vandaar dat ik hier, met droef in mijn hart aankondig dat dit mijn laatste bijdrage aan dit programma is. Huw? Ik blijf als invaller beschikbaar, maar dit is het afscheid van mijn vaste dag."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Druktemaker Ronald Giphart - Het onbegrijpelijke nieuws van afgelopen week

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1