appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Is iedereen gek geworden?

De Nieuws BV
vrijdag 4 mei 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Voor druktemaker Kees van Amstel was het een verwarrende week. Gerard Joling verwacht een burgeroorlog, Bill Cosby vergeleek zichzelf na zijn vonnis met Nelson Mandela en een zekere Rogier Meijerink wilde tijdens de Dodenherdenking op de Dam koste wat het kost door de twee minuten stilte heen gaan schreeuwen: "Is het de opwarming van de aarde, of is iedereen aan het doordraaien?"

Druktemaker Kees van Amstel - Van Burgeroorlog tot Dodenherdenking

"Oh mensen. Ik probeer niet cynisch of onverschillig te worden, maar waar komt deze laatste clown nu weer vandaan?" Kees kan de beweegredenen van meneer Meijerink niet begrijpen. Maar nu Meijerink los ging, moest er natuurlijk een tegenbeweging opstaan. En die zullen op geheel eigen manier zorgen dat het twee minuten stil blijft. Volgens Kees van Amstel is dat nou ook niet per se een goed idee: "Gun de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen één waardig moment in het jaar, en vecht al die andere oorlogen op een ander moment op een ander slagveld uit."

Druktemaker Kees van Amstel - Van een burgeroorlog tot stilte op 4 mei

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1