appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Hoe Ted-Jan Bloemen Sven Kramer verpletterde

De Nieuws BV
maandag 11 december 2017 | BNNVARA | Redactie
Afbeelding

Erben had voorspeld dat het in Calgary zou gebeuren, maar het was vooral tijdens de Wereldbeker schaatsen in Salt Lake City raak: het ene na het andere wereldrecord werd aangescherpt. Patrick zag dat Ted-Jan Bloemen een duidelijk signaal afgaf aan Sven Kramer.

In de ploegenachtervolging bij de vrouwen was Japan ongenaakbaar. De Japanse dames reden zo hard dat Nederland het erg moeilijk gaat krijgen bij de Olympische Spelen volgend jaar, zo voorspelt Erben. En ook op de 1000 meter bij de vrouwen pakte een Japanner het goud met een ongelooflijk snelle tijd (1.12.09).

Sven Kramer

Erben en Patrick zagen het wereldrecord mannen op de 5 kilometer met 1,5 seconde aangescherpt worden. Ted-Jan Bloemen ging bepaald niet zachtzinnig te werk toen hij zijn naam in de plaats van Sven Kramer op de muur mocht hangen. Voor het eerst in 20 jaar staat daardoor geen enkele Nederlander met een individueel wereldrecord op de erelijst van wereldrecordhouders.

Bloemen brak daarna het bord met daarop Kramers naam in stukken. En daar zal Kramer niet zo blij mee zijn, denken Erben en Patrick...

Erben & PatrickErben Wennemars en Patrick Lodiers bespreken elke maandag de sportweek bij De Nieuws BV.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1