Opinie & Commentaar
BNNVARA

Hoe Ted-Jan Bloemen Sven Kramer verpletterde

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Ted-Jan Bloemen Sven Kramer verpletterde

Erben had voorspeld dat het in Calgary zou gebeuren, maar het was vooral tijdens de Wereldbeker schaatsen in Salt Lake City raak: het ene na het andere wereldrecord werd aangescherpt. Patrick zag dat Ted-Jan Bloemen een duidelijk signaal afgaf aan Sven Kramer.

In de ploegenachtervolging bij de vrouwen was Japan ongenaakbaar. De Japanse dames reden zo hard dat Nederland het erg moeilijk gaat krijgen bij de Olympische Spelen volgend jaar, zo voorspelt Erben. En ook op de 1000 meter bij de vrouwen pakte een Japanner het goud met een ongelooflijk snelle tijd (1.12.09).

Sven Kramer

Erben en Patrick zagen het wereldrecord mannen op de 5 kilometer met 1,5 seconde aangescherpt worden. Ted-Jan Bloemen ging bepaald niet zachtzinnig te werk toen hij zijn naam in de plaats van Sven Kramer op de muur mocht hangen. Voor het eerst in 20 jaar staat daardoor geen enkele Nederlander met een individueel wereldrecord op de erelijst van wereldrecordhouders.

Bloemen brak daarna het bord met daarop Kramers naam in stukken. En daar zal Kramer niet zo blij mee zijn, denken Erben en Patrick...

Erben & Patrick



Erben Wennemars en Patrick Lodiers bespreken elke maandag de sportweek bij De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie