appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Wat prettig om eens iemand te horen praten over het Nederland van 2040'

ANP
woensdag 9 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De visie van Thierry Baudet op het Nederland van 2040 is niet het toekomstland van Pieter Derks. "Maar wat prettig om eens iemand te horen praten over het Nederland van 2040. Om een positief beeld te schetsen van waar het naartoe kan", zegt Derks in De Nieuws BV.

Druktemaker Pieter Derks - Nederland in 2040

Een hyperloop en een oerbos, Derks vindt het allemaal erg utopisch klinken. Één punt vindt hij wel realistisch klinken: "als we, zoals Baudet voorstelt, tot 2040 het klimaatprobleem blijven ontkennen ligt Schiphol tegen die tijd inderdaad in de Noordzee." Los van het cynisme juicht Derks het dromen wel enorm toe.

"Ik snak naar een politiek van dromen. Misschien komt het door de corona, door het feit dat al het perspectief de afgelopen maanden onder onze poten vandaan is geslagen. Het is al moeilijk te voorspellen hoe volgende week eruit ziet, laat staan het volgende decennium", zegt Derks.

Druktemaker Pieter Derks - Nederland in 2040

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1