appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Van 130 naar 100 was een tik in de kroonjuwelen van Dijkhoff'

ANP
woensdag 13 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het kabinet presenteerde vandaag de plannen om de stikstofcrisis aan te pakken. De maximumsnelheid gaat van 130 naar 100 kilometer per uur. Volgens druktemaker Pieter Derks is de VVD hard op weg om de groenste partij van Nederland te worden, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Pieter Derks over groene partij VVD

"Ik heb al minstens twintig journalisten, commentatoren en andere mensen met een microfoon voor hun neus het woord 'vroem-vroem-partij' met zoveel leedvermaak zien uitspreken dat het eigenlijk niet meer leuk is. Het is makkelijk trappen tegen een kwetsbare groep", vertelt Derks.

Tik in zijn kroonjuwelen 

"Klaas Dijkhoff was er gisteren echt even stuk van dat hij deze maatregel moest nemen", zegt Derks. "Aan alles zag en hoorde je dat hij een flinke tik vol in zijn kroonjuwelen heeft gekregen. Maar er is nog steeds een manier om met 130 door het landschap te zoeven: de trein. Er zullen VVD'ers opduiken in elke treinwagon van Nederland, misschien met een opklapbaar autostuurtje in de tas." 

Druktemaker Pieter Derks over groene partij VVD

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1