appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NPO Radio 1 Special
STER Advertentie

'Het onderwijsbeleid is een vieze puist die op knappen staat'

ANP
vrijdag 8 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Minister Slob beloofde vorige week 460 miljoen uit te trekken voor het onderwijs. Toch ging de lerarenstaking afgelopen woensdag gewoon door. Volgens druktemaker Kees van Amstel is het onderwijsbeleid al dertig jaar een vieze puist die op knappen staat, zo vertelt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Kees van Amstel - Onderwijsbeleid

"30 jaar afbraakbeleid, door steeds wisselende koekenbakkers", vertelt Van Amstel. "En dan heb ik het nog niet over verknipte onderwijsvernieuwingen, steeds veranderende leerplannen, passend onderwijs zonder goede voorbereiding in de scholen kwakken, onleesbare rekentoetsen verplichten en dan dat geld dat verdwijnt in zwaar gesubsidieerde onderwijsadviesbureaus." 

Een vieze puist 

"Het onderwijsbeleid is een vieze puist van dertig jaar die nu echt op knappen staat", vertelt Van Amstel. "Ondanks al die gedreven, lieve, docenten die ik woensdag tijdens de staking tegenkwam. Ze willen nog Arie, maar geloof me, die puist gaat zweren met alleen een pleister van een half miljard."

Druktemaker Kees van Amstel - Onderwijsbeleid

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1