appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Dit kabinet is niet opgewassen tegen de milieuproblemen'

ANP
dinsdag 5 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Klaas Dijkhoff zei gisteren in De Telegraaf dat het geen taboe meer is om de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur te verlagen. Volgens druktemaker Marcel van Roosmalen kiest de VVD altijd voor zichzelf, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - VVD

"Als 130 kilometer per uur rijden voor jou echt heel belangrijk is, wat voor mens ben je dan? Dan ben je een VVD'er", vertelt Van Roosmalen. "Laat een VVD'er kiezen tussen het milieu en een boer en hij kiest voor zijn gehaktbal, maar laat hem daarna kiezen tussen zijn auto en een boer en hij kiest voor zichzelf."

De VVD is een brandweerman zonder slang 

"Dit kabinet is duidelijk niet opgewassen tegen de milieuproblemen en de VVD is het ergste van allemaal", vertelt Van Roosmalen. "Vergelijk het met een brandweerkorps. Dan is de VVD de brandweerman zonder slang die iedere keer als hij een emmertje water naar de uitslaande brand komt gooien heel nadrukkelijk zegt dat hij echt meehelpt met blussen. Constateren dat het een enorme brand is, doen alsof je blust en dan verwachten dat de rest van het land erin trapt." 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - VVD

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1