appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven
STER Advertentie

'De overheid heeft geen enkele interesse in het onderwijs'

ANP
maandag 4 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisteren werd bekend dat de leraren woensdag alsnog gaan staken. Druktemaker Ellen Deckwitz geeft ze groot gelijk, zo vertelt ze in De Nieuws BV. "Vanuit de politiek komt er geen enkel signaal dat ze het onderwijs structureel willen steunen." 

Ellen Deckwitz - Onderwijsstaking

"De overheid heeft geen enkele interesse in het onderwijs", vertelt Deckwitz. "Het maakt hen geen zak uit hoe, laat staan óf, de volgende generaties worden opgeleid. Dat zij straks niet over de capaciteiten beschikken voor een vervolgdiploma en dat ze het later niet zullen redden op de arbeidsmarkt."

Geen tractoren en hijskranen 

"Waar ik een beetje van wakker lig is of de staking evenveel indruk zal gaan maken als de protesten van de boeren en bouwers", vertelt Deckwitz. "Docenten hebben geen tractors of hijskranen, dus hoe kunnen ze hun protest kracht bij zetten? Door na woensdag het tegenovergestelde te gaan doen van staken. Onderwijs die leerlingen tot je niet meer om hen heen kan. Tot niet alleen de huidige club scholieren, maar ook Den Haag eindelijk zijn lesje heeft geleerd." 

Ellen Deckwitz - Onderwijsstaking

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1