appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Ik kan het woord klimaat niet meer horen'

Pixabay
vrijdag 1 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat windmolens schadelijke gassen lekken. Druktemaker Kees van Amstel vraagt zich in De Nieuws BV af wat er mis kan zijn met windmolens en wie hij als klimaat-leek nog kan geloven. 

Druktemaker Kees van Amstel - Windmolens

"Ik dacht, wat kan er mis zijn met windmolens? Dat is puur, dat is Hollands, dat zijn de polders, dat zijn Sietse en Hielke Klinkhamer", vertelt Van Amstel. "Maar een deel van de omwonenden van windturbines hebben identieke klachten: chronische slaapproblemen, hoofdpijn, prikkelbaarheid en angstgevoelens."

Klimaatcynicus 

"Ik ben geen klimaatscepticus, ook geen klimaathystericus, ik ben meer een klimaatcynicus", zegt Van Amstel. "Ik wil gewoon dat een kundig iemand bepaalt wat we moeten doen en dan hobbel ik daar lekker achteraan met m'n windmolen en warmtepomp. Maar ja, wie of wat moet ik nog geloven als leek?"  

Druktemaker Kees van Amstel - Windmolens

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1