appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Een integriteitsonderzoek had veel ellende kunnen voorkomen'

ANP
maandag 21 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Voor het weekend kwam het bericht naar buiten dat coalitiebroers CDA en ChristenUnie voortaan een verplicht integriteitsonderzoek willen naar kandidaat-wethouders. Druktemaker Ellen Deckwitz vraagt zich in De Nieuws BV af waarom zo'n onderzoek nog niet bestaat voor Kamerleden. 

Programma item: 1

"Preventief integriteitsonderzoek had veel ellende kunnen voorkomen", vertelt Deckwitz. Als men voormalig VVD'er Wybren van Haga wat eerder onder de loep had genomen, hadden we nu niet met een eenmansfractie gezeten van iemand die in zijn vrije tijd beschonken over de snelweg scheurt en zowel zijn huurders als zijn panden illegaal verbouwt." 

Pubquiz 

Dus lieve Tweede Kamer. Als jullie wethouders preventief willen gaan scannen, doe dat dan ook even vooraf binnen jullie eigen gelederen. Verpak het desnoods leuk, als pubquiz ofzo, maar voer die controle uit. Het komt de geloofwaardigheid van de politiek ten goede, dus er valt alleen maar winst te behalen. Want jullie hebben allemaal immers helemaal niets te verbergen. Toch?" 

Druktemaker Ellen Deckwitz - Integriteitsquiz

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1