appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'In een vliegtuig heb je minder ruimte dan een vrije uitloopkip'

ANP
vrijdag 18 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Peter R. de Vries klaagde deze week op zijn Twitterpagina over zijn vlucht met Transavia. Hij had twee uur gevlogen en veel te krap gezeten. Volgens druktemaker Kees van Amstel moeten de vliegtuigmaatschappijen ook maar eens over de knie, zo vertelt hij in De Nieuws BV. 

Druktemaker Kees van Amstel - Vliegtuigmaatschappijen

"Natuurlijk, als je voor 19 euro naar Barcelona wil, moet je geen ligbed verwachten", vertelt Van Amstel. "Peter R. de Vries pleitte net als in Amerika voor een ondergrens aan beenruimte. Sinds de tachtiger jaren is de beenruimte kleiner geworden en de stoelen smaller, maar ja, de mensen langer en dikker. Ik vlieg sowieso minder, eerlijk gezegd niet uit vliegschaamte, maar omdat vliegen steeds vervelender wordt." 

Als vrije uitloopkip in het vliegtuig 

Ik wil best wel wat meer betalen voor een Economy-stoel, vertelt Van Amstel. "Maar Peter heeft gelijk, die zijn altijd uitverkocht. De maatschappijen gaan er zelf ook last van krijgen. In Europa is de laatste jaren 30 procent meer agressie in de vliegtuigen, elke 3 uur is er een passagier die flipt aan boord. Soms is het alcohol, maar als mensen minder ruimte hebben dan een vrije uitloopkip, zal dat ook niet echt helpen." 

Druktemaker Kees van Amstel - Vliegtuigmaatschappijen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1