appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'Elke niet-suïcidale cliniclown mag voor de klas'

Pixabay
vrijdag 11 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Politiek Den Haag probeert van alles om het nijpende lerarentekort tegen te gaan. De VVD wil onbevoegde techniekdocenten voor de klas zetten, maar is dat de oplossing? Druktemaker Kees van Amstel geeft in De Nieuws BV zijn mening over het plan. 

Druktemaker Kees van Amstel - Leraren

"Alleen in het onderwijs mag je steeds vaker zonder goede vooropleiding gewoon aan het werk", vertelt Van Amstel. "De VVD vindt dit wel een goed plan, allemaal in het licht van: 'je moet niet denken in problemen, je moet denken in oplossingen.' Ze deuken het imago van het docentschap nog maar wat verder in. Elke niet-suïcidale cliniclown mag nu voor de klas staan."

"We hebben ook veel daklozen, misschien kunnen die het lerarentekort opvullen", vertelt Van Amstel. "Zijn die ook weg bij de deur van de supermarkt. Heerlijk die fast lane oplossingen van die liberalen, lekker dat superkortetermijndenken. Maar goed, dit kan ook alleen maar bedacht zijn door politici, een beroepsgroep zonder enige verplichte vooropleiding." 

Druktemaker Kees van Amstel - Leraren

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1