appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'Je bent geen held als je jezelf vastlijmt'

ANP
dinsdag 8 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisteren blokkeerden klimaatactivisten een stukje van de Stadhouderskade in Amsterdam. Druktemaker Marcel van Roosmalen geeft in De Nieuws BV zijn mening over de actie. "Als je je vastlijmt aan het wegdek, wat zegt dat dan over jezelf?" 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Blokkade

De kinderen van de grachtengordel speelden activistje, vertelt Van Roosmalen. "Ze tokkelden op een ukelele, deelden zelfgebakken koekjes uit, deden een gek dansje en er waren ook een paar sukkels die zich vastlijmden aan het wegdek. Wat zegt dat dan over jezelf? Dat je makkelijk gemist kunt worden omdat je economisch van nul waarde bent?"

"Wat opvalt is de bizarre tweedeling die ze proberen te creëren", vertelt Van Roosmalen. "En dan heb ik het over de nieuwe Koude Oorlog tussen de klimaatactivisten en de boeren, burgers en buitenlui. Het einde ter tijden nadert, we gaan er allemaal aan. En tot die tijd gaan we elkaar te lijf." 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Blokkade klimaatactivisten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1