appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Klimaatgekkie: dat bent u vermoedelijk zelf ook'

ANP
donderdag 3 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Druktemaker Dolf Jansen raakt na afloop van zijn columns vaak in debat met Twitteraars. In De Nieuws BV lijkt het hem daarom een goed idee om een paar Twitter-termen en beschuldigingen van een definitie te voorzien. 

Druktemaker Dolf Jansen - Definitiekwesties

"Klimaatgekkie: dat bent u, als wegkijker, vermoedelijk ook." De term klimaatgekkie past bij iedereen, volgens Jansen. "Omdat u denkt dat het leven op aarde wordt bedreigd door onze manier van leven, consumeren, opmaken, uitstoten, en omdat u probeert daar rekening mee te houden. Met uw OV-abonnement, uw douchetimer en uw opleiding toegepaste wiskunde, om daarmee het afval perfect over de 6 verschillende bakken en 4 verschillende inzamelmomenten te verdelen."

Tot slot bespreekt Jansen de Jij-bak term op Twitter. "Dit is het terugkaatsen van kritiek met als drive jij doet ook slechte dingen, hoe durf je iets over mij te zeggen. Als ik wat recalcitrant ben vraag ik wel vaak aan mensen die voor uitbreiding van Schiphol zijn of ze al een landingsbaan in de tuin hebben. Of aan iemand met een mening over Ajax of AZ soms bij hem in de tuin zijn wedstrijden speelde. Dat bleek inderdaad zo te zijn." 

Druktemaker Dolf Jansen - Definitiekwesties

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1