appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'De boeren hangen al jarenlang aan het subsidie-infuus'

ANP
dinsdag 1 oktober 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Duizenden boeren trokken vandaag met tractoren richting het Malieveld in Den Haag. Ze zijn tegen het halveren van de veestapel, als oplossing voor het stikstof-probleem. Druktemaker Marcel van Roosmalen geeft in De Nieuws BV zijn mening over het boerenprotest. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Boeren

Die boeren doen alsof we ze in de kou laten staan, maar ze hangen in werkelijkheid al jaren aan het subsidie-infuus, vertelt Van Roosmalen. "Juist doordat de politiek ze al jaren naar de mond praat, lijkt het alsof zij de grootste slachtoffers van de klimaatmaatregelen zijn. Noodzakelijk ingrijpen wordt geframed als betuttelende regeldrift."

Ondertussen wordt het boerenprotest gekaapt door mensen die eten van maatschappelijk ongenoegen, zegt Van Roosmalen. "De zielenpoten hebben hun gele hesjes uitgedaan en een riek gepakt. Ik zag een foto van Henk Bres op een tractor. Als je daar al iets positiefs in wilt zien, is het dat het vee eindelijk ook een gezicht heeft gekregen."

Marcel van Roosmalen - Boeren

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1