appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Moedig Voorwaarts
STER Advertentie

'Het lerarentekort was blijkbaar een verrassing voor het ministerie'

ANP
vrijdag 27 september 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisterenavond kwam het nieuws naar buiten dat basisschool de 16e Montessori in Amsterdam moet sluiten wegens een lerarentekort. Volgens minister Arie Slob had de school al langere tijd geen bestaansrecht meer. Druktemaker Kees van Amstel geeft in De Nieuws BV zijn mening over de kwestie. 

Druktemaker Kees van Amstel - Onderwijs

De school had de problemen nooit gemeld, vertelt Kees van Amstel. "Hoe moest het ministerie anders weten dat er een lerarentekort was? Het was ook nauwelijks in het nieuws geweest. Het tekort aan leraren in vooral Amsterdam was blijkbaar een volslagen verrassing voor het ministerie. Gek, al jaren puilen de vacaturebanken uit met banen voor het basisonderwijs, maar OCW was toch een beetje overvallen."

Dat is mooi, een ministerie dat zich graag achteraf laat informeren over dingen waar ze vooraf verantwoordelijk voor zijn, zegt Van Amstel. "De inspectie had al veel eerder aan de bel getrokken omdat de onderwijskwaliteit daar achteruit ging, vanwege te weinig beschikbare leraren. Het is zo fijn om te weten dat het Ministerie van Onderwijs echt de vinger aan de pols heeft bij hun scholen." 

Druktemaker Kees van Amstel - Onderwijs

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1