Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Of het over klimaat of drugs gaat, iemand van 16 is de gebeten hond'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Of het over klimaat of drugs gaat, iemand van 16 is de gebeten hond'

Minister Ferdinand Grapperhaus gaf afgelopen vrijdag in het AD aan dat gebruikers de oorzaak zijn van de drugscriminaliteit: "Iedereen die een pilletje slikt of een lijntje snuift, spreek ik aan. Want je financiert misdadigers." Druktemaker Pieter Derks is het daar niet mee oneens, zo vertelt hij in De Nieuws BV. Maar vindt wel dat de minister consequent moet zijn.

Wie een joint koopt, financiert misdadigers, dat is de boodschap van het kabinet, vertelt Derks. "Stoere, stevige taal. En het is natuurlijk ook waar. Al die hipsters die doordeweeks fairtrade bananen kopen en in het weekend op een pilletje staan door te halen, zouden best een beetje meer mogen nadenken over hoe fairtrade dat pilletje eigenlijk is. Aan de andere kant: als je op deze manier gaat redeneren, moet je ook consequent zijn."

Ik heb de premier nog niet horen zeggen dat wie Nutella koopt ook kinderarbeid financiert, vertelt Derks. "Ik las ook dat bij een grote opruimactie Red Bull-blikjes het meest geraapte afval waren, maar ik heb de premier nog niet horen zeggen dat wie Red Bull drinkt ook oceaanvervuiling veroorzaakt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie