appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Of het over klimaat of drugs gaat, iemand van 16 is de gebeten hond'

ANP
woensdag 25 september 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Minister Ferdinand Grapperhaus gaf afgelopen vrijdag in het AD aan dat gebruikers de oorzaak zijn van de drugscriminaliteit: "Iedereen die een pilletje slikt of een lijntje snuift, spreek ik aan. Want je financiert misdadigers." Druktemaker Pieter Derks is het daar niet mee oneens, zo vertelt hij in De Nieuws BV. Maar vindt wel dat de minister consequent moet zijn. 

Druktemaker Pieter Derks - Drugs

Wie een joint koopt, financiert misdadigers, dat is de boodschap van het kabinet, vertelt Derks. "Stoere, stevige taal. En het is natuurlijk ook waar. Al die hipsters die doordeweeks fairtrade bananen kopen en in het weekend op een pilletje staan door te halen, zouden best een beetje meer mogen nadenken over hoe fairtrade dat pilletje eigenlijk is. Aan de andere kant: als je op deze manier gaat redeneren, moet je ook consequent zijn."

Ik heb de premier nog niet horen zeggen dat wie Nutella koopt ook kinderarbeid financiert, vertelt Derks. "Ik las ook dat bij een grote opruimactie Red Bull-blikjes het meest geraapte afval waren, maar ik heb de premier nog niet horen zeggen dat wie Red Bull drinkt ook oceaanvervuiling veroorzaakt."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1