appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

'Weg met de bagageband, zodat we het allemaal nog net iets langer willen uithouden met elkaar'

ANP
donderdag 22 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er zijn dagelijks talloze omstandigheden waarin we genoodzaakt zijn onze tijd te verbeiden." Ellen Deckwitz deelt in De Nieuws BV de meest vreselijke: de bagageband op Schiphol.  

Druktemaker Ellen Deckwitz - Weg met de bagageband

Er zijn volgens Ellen Deckwitz een aantal omstandigheden volgens die het ergste in de mens naar boven halen. Denk aan uitverkoop, ouderschap en oorlog. Maar op de vierde plek komt de bagageband. "Om de een of andere reden heb ik de ergste ruzies bij de bagageband op Schiphol gezien.Ik weet niet waardoor het precies komt. Misschien is niemand te genieten wanneer hij terugkeert van een reis, maar het punt is dat ik vaker wél dan niet tussen scheldende mensen daar sta."

Deckwitz wil daarom de bagageband afschaffen en heeft een alternatief bedacht: een nummersysteem net zoals bij McDonalds. "Achter kogelvrij glas staat een vriendelijk ogende steward die je naar voren roept als je koffer er is. Wanneer je onbeleefd tegen hem doet of minderheden aan de kant duwt wordt je koffer weer ingenomen en mag je hem pas na een half uur ophalen."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Weg met de bagageband

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1