Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Ondeugende kinderen, daar is de wereld niet slechter van geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ondeugende kinderen, daar is de wereld niet slechter van geworden'

Het schoolplein van een Nijmeegse basisschool moet dicht, de spelende kinderen zorgen voor teveel overlast. In De Nieuws BV spreekt Ronald Giphart zijn verbazing uit: "Als we de media mogen geloven bewegen kinderen heden ten dage alleen nog maar de spiertjes van de vingers en duimpjes waarmee ze hun smartphones bedienen. Ravottende kinderen moeten worden gekoesterd, zou je denken."

Omwonenden van de basisschool in Nijmegen ervaren overlast van de spelende kinderen. Ronald Giphart: "De kinderen, die niets verkeerds hebben gedaan dan dat ze kinderen zijn, moeten nu tijdens de pauze binnenblijven en na school worden ze geacht elders een plekje te zoeken om tegen een balletje te trappen."

Giphart ziet een trend. "In veel Nederlandse binnensteden worden luxe appartementen gebouwd en gekocht door welvarende vaak wat oudere lieden van buiten die zich willen laven aan de energieke levendigheid van een stad, maar zodra ze hun luxe appartementen hebben betrokken is het eerste wat ze doen klagen over geluidsoverlast en verkeersdruk."

Druktemaker Ronald Giphart - Kinderen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie