appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Argos: Afluisterapparatuur politie krakkemikkig

ANP
zaterdag 9 september 2017 | NPO Radio 1 | VPRO | Redactie

Het radio-programma Argos deed onderzoek naar de afluisterapparatuur van de politie. Die blijkt ronduit krakkemikkig. Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat de zaak naar aanleiding van deze reportage onderzoeken.

Hoe goed werkt de afluisterapparatuur van de politie? Dat wilde de Tweede Kamer weten, nadat de politie een delicaat tapgesprek tussen de VVD-politici Jos van Rey en Fred Teeven bleek te hebben gemist. In meer dan 99 procent van de gevallen werkt die afluisterapparatuur prima, schreef toenmalig minister Opstelten in 2013 aan de Tweede Kamer. Argos heeft nieuwe feiten en cijfers. Met commentaar van Peter van Koppen, hoogleraar Rechtspsychologie.

Belofte van het Ministerie van Veiligheid en Justitie : we komen spoedig met een reactie op deze ontdekkingen.

Luister hier het hele item:

Tap gemist

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Hartelijk dank!
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1