appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL op Zaterdag
STER Advertentie

Promoveren op bingedrinken

Radio1
zaterdag 12 oktober 2019 | AVROTROS | redactie dr Kelder en Co

Alcoholgebruik onder jongeren is gehalveerd in Nederland. Maar de grote drinkers onder onze jongeren zijn er lekker mee doorgegaan. Later worden zij ook vaker de probleemdrinkers. 

70% van de drinkende jongeren doet ook weleens aan bingedrinken. Het grootste deel van deze jongeren groeien op en na hun studententijd normaliseert het drankgebruik zich. Maar de groep die probleemdrinker blijft, daarop heeft Trimbos-medewerker en jonge doctor Jeroen Lammers zich gericht.

Programma item: 0

Hij vond uit dat naast de algemene preventie die zo succesvol was, ook op deze risicogroep gerichte preventie moet komen. Het gaat om vaak praktisch opgeleide jongeren die moeite hebben met het verwerken van problemen en tegenslag. Ook jongeren met angststoornissen of moeite met impulsbeheersing vallen binnen de risicogroepen. Als het aan Lammers ligt, komt er om deze risicogroep te helpen, naast het algemene programma dus ook een doelgroepgerichte aanpak.

Hora Est! 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1