appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

NOS Met het Oog Op Morgen

Over Met Het Oog Op Morgen

Het Oog brengt aan het eind van de dag een overzicht van het nieuws, de ochtendkranten en journalistieke interviews met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek. Elke dag van de week heeft zijn eigen presentator. Door deze vaste dag, de persoonlijke opening van het programma en de manier van interviewen, drukt de presentator een eigen stempel op de uitzending. We noemen Met het Oog op Morgen ook wel een ´journalistieke personality show´.

De ijzersterke formule en de persoonlijkheid en kwaliteit van de presentatoren zorgen ervoor dat Het Oog, al sinds 1976, een uniek radioprogramma is dat zeer goed beluisterd en hoog gewaardeerd wordt.

Vaste rubrieken in Het Oog zijn Vandaag in het Nieuws, De Krant van Morgen en Den Haag Vandaag, waarin we terugblikken op het nieuws van vandaag, vooruitkijken naar de kranten van morgenochtend en het actuele politieke nieuws bespreken.

Naast de vaste rubrieken bespreken we, met gasten in de studio, interessante nieuwsonderwerpen. De gasten vormen een belangrijk onderdeel van de uitzending. Ze zorgen samen met de presentator voor journalistieke, informatieve of ontroerende gesprekken.

We eindigen de uitzending het liefst met de rubriek ‘Vijf voor twaalf’, waarin we met een kwinkslag naar het nieuws van de dag of dat van morgen kijken. Om de luisteraar nog even wakker te houden, tot het programma om middernacht ten einde is.

Een deel van de redactie

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1