appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Nieuwsweekend

Presentatoren

Peter de Bie

Peter de Bie vormt samen met Mieke van der Weij het vaste presentatiekoppel bij het zaterdagochtendprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1.

Al tijdens zijn studie arbeids- en organisatiepsychologie werkt Peter de Bie als verslaggever bij de Regionale Omroep Noord en Oost Groningen.
In 1977 stapt hij over naar de landelijke omroep. Bij KRO Radio werkte hij mee aan het programma Voer Voor Vogels. Van 1980 tot 1988 is Peter de Bie in dienst bij de VARA. Tot 1985 verzorgt hij er jongereninformatie op Radio 3 en tot 1988 is hij betrokken bij De Stand Van Zaken.

In deze periode wordt zijn werk beloond met twee prijzen: de Zilveren Reissmicrofoon in 1986 en de J.B. Broekszprijs in 1988. Naast radiowerk publiceert Peter de Bie in het weekblad Vrij Nederland en is hij medeverantwoordelijk voor twee boeken: Bouke (samen met Ton van Dijk) en De zaak Stinissen (met Paul Witteman).

In 1989 komt Peter de Bie in dienst bij de TROS, waar hij tot 1995 redacteur van Aktua is. Hij regisseert de spraakmakende documentaire series Balistraat (1996) en Bureau Bijlmer (1997). In 1997/1998 presenteert hij de serie Advocaat Van De Duivel. Ook is Peter de Bie van 1998 tot 2000 samen met Antoinette Hertsenberg eindredacteur van het consumentenprogramma Radar.
Hij maakte de afgelopen jaren verschillende documentaires in het buitenland, onder meer over het werk van het Liliane Fonds. 

Mieke van der Weij

Mieke van der Weij presenteert elke zaterdag Nieuwsweekend en is een van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen.
Na haar gymnasiumtijd studeert Mieke van der Weij Nederlandse Taal- en Letterkunde. Als ze afgestudeerd is gaat ze aan de slag bij Het Parool, waar ze columns, interviews en reportages maakt.
Vanaf dat moment begint haar carrière bij de radio en later ook televisie. Ze maakt reportages en interviews voor AVRO-radio, schoolradioseries voor AVRO en VARA en presenteert bij VPRO Radio 3 een programma met niet-Westerse muziek.Voor de Wereldomroep en NOS-Radio maakt ze informatieve bijdragen vanuit en over Afrika. Daarnaast presenteert ze bij VARA-Radio actualiteitenprogramma’s en literair radioprogramma De Verbeelding bij de NOS. Bij de televisie werkt ze voor programma’s als Rijdende Rechter, Jules Unlimited en Kunstmest. Daarnaast schrijft ze samen met haar zus Joke twee kinderboeken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1