Wetenschap & Techniek
MAX

Na de dating-app is er nu de relatie-advies app: 'Zo helpt AI gezonde relaties te bevorderen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Na de dating-app is er nu de relatie-advies app: 'Zo helpt AI gezonde relaties te bevorderen'

Waar men vroeger de ware in de kroeg tegenkwam, gebeurt dat tegenwoordig vaker online, met behulp van dating-apps als Tinder, Bumble en Happn. Maar hoe ziet de toekomst er uit van het dating- en relatieleven? En welke apps kunnen we nog meer verwachten die ons liefdesleven ondersteunen? Renate Nyborg was CEO van dating-app Tinder en werkt tegenwoordig bij relatieadvies-app Meeno, dat werkt met kunstmatige intelligentie. Zij deelt in Villa VdB haar visie op de toekomst.

Tinder

Traditionele datingapps hebben volgens Nyborg niet de toekomst, vertelt ze: "Er zijn twee dingen gebeurd. Toen ik bij Tinder kwam, toen kwam de corona-epidemie. Ik zag daar echt een gigantisch ongeluk gebeuren, met name met jonge mensen, die gewoon twee jaar lang vastzaten en hun sociale vaardigheden niet konden oefenen, dus die konden niet leren flirten of vrienden maken. Daardoor is onder jongeren ontzettend grote sociale angst ontstaan." Waar voor haar generatie dating-apps als een uitkomst werden ervaren, is dat anders voor de nieuwe generatie: "Zij willen juist offline date, en geen vreemdelingen leren kennen."

Relatie-advies met behulp van AI

Relatie-advies met behulp van kunstmatige intelligentie is de toekomst, vindt Nyborg. Tegenwoordig is Nyborg daarom aan het werk bij een andere app, de relatie-adviesapp Meeno. "Het is een platform waar gebruikers alle vragen kunnen stellen die ze normaal gesproken als gĂȘnant zouden ervaren of waar ze moeite mee hebben. De kunstmatige intelligentie biedt gepersonaliseerd advies, gebaseerd op psychologische inzichten," legt Nyborg uit.

De app leert de gebruiker ook kennen, om zo nog beter advies te kunnen geven: "Uiteraard op een privacy-veilige manier, dat vinden we erg belangrijk". De app draait om mensen te helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het bevorderen van gezonde relaties. "De app is nu nog gratis, en blijft verbeterd worden dankzij feedback van gebruikers en verbetering van het algoritme," merkt Nyborg op.

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie