TrendingVandaag: Muzikant gezocht voor inauguratie Trump

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Muzikant gezocht voor inauguratie Trump

[AVROTROS] Gezocht: een muzikant die wil optreden bij de inauguratie van Trump op 19 januari. Want de ene na de andere artiest heeft publiekelijk bedankt voor deze eer: Elton John, John Legend, Andrea Bocelli, Ice T…

Welke artiesten hebben wel toegezegd? Finalist van America’s Got Talent uit 2010 en het Mormone Tabernacle Choir. Als we dan kijken naar de gastenlijst van het afscheidsfeestje dat Obama morgen geeft voor zijn vrienden en sponsors, daar zijn de muzikanten en beroemdheden niet aan te slepen: Beyonce, Jay-Z, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Eddie Vedder.

Video niet beschikbaar

Tegelijkertijd staat er een paginagrote advertentie in The New York Times, waarbij verschillende sterren oproepen om een petitie te tekenen op refusefascism.org. Het is een oproep aan Amerikanen om zich te verzetten tegen Trump.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de site staat: “In naam van de menselijkheid weigeren wij een fascistisch Amerika te accepteren. Trump heeft Mexicanen en moslims aangevallen, gedreigd met registratie, deportatie en het sluiten van grenzen en aangezet tot haat voor een ieder die afwijkt wat betreft nationaliteit, religie of gender."

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@MischaBlok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie