TrendingVandaag: hart onder de riem voor 'Trump-emigranten'

foto: Still YouTubefoto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: hart onder de riem voor 'Trump-emigranten'

[AVROTROS] Canadezen zijn op internet een campagne begonnen om Amerikanen een hart onder de riem te steken. Ze hebben het gevoel dat hun zuiderburen wel wat steun kunnen gebruiken na alle negativiteit die naar buiten komt naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingscampagne.

In een speciaal spotje en met een Twitteraccount laten ze weten dat America niet great again gemaakt hoeft te worden, omdat het al great is!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit doen ze niet zomaar natuurlijk, want er zijn talloze Amerikanen die aangekondigd hebben te zullen emigreren mocht Donald Trump de verkiezingen winnen. En dan het liefst naar Canada natuurlijk, want dat is dichtbij. De meeste Canadezen zitten echter niet te wachten op een invasie van Amerikanen.

Ze zouden ook naar Nederland kunnen komen. De burgemeester van het Limburgse America, Kees van Rooij, ziet dat wel zitten. Maar de Amerikanen moeten dan wel inburgeren, laat hij EenVandaag weten.

Luister hieronder het fragment terug:

TrendingVandaag:

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Voor meer TrendingVandaag, zie de website van EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie