Tweede Kamerverkiezingen 2023
EO

Omtzigt komt toch niet met lijstje hoe hij zijn plannen gaat betalen

  1. Nieuwschevron right
  2. Omtzigt komt toch niet met lijstje hoe hij zijn plannen gaat betalen

Pieter Omtzigt gaat niet alsnog een soort doorrekening laten doen van het verkiezingsprogramma van zijn partij NSC. Dat zei hij in het verkiezingscafé van Dit is de Dag. VVD-leider Yesilgöz vroeg hem hier expliciet naar in het RTL-debat, maar Omtzigt gaat het niet doen. "We kunnen de plannen niet zomaar door de modellen halen, maar wij zullen aantal plannen nader toelichten, dat is geen enkel probleem."

In het verkiezingscafé vertelde Omtzigt dat hij niet veel belooft aan de kiezer, alleen dat hij een 'inspanningsverplichting' heeft. "We doen geen grote beloftes over zoveel koopkrachtstijging of zoveel lastenverlaging. Dat heb je van heel veel partijen gezien en dat is nooit nagekomen." Hij zegt 'heel hard' zijn best te doen voor de bestaanszekerheid.

Dilan Yesilgöz reageerde op X direct op de opmerkingen van Omtzigt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hele uitzending met Pieter Omtzigt is hieronder te bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede Kamerverkiezingen 2023

NPO Radio 1 besteedt uitgebreid aandacht aan de strijd om de zetels. Naast de debatten van NOS en EenVandaag bespreken Xander van der Wulp en Joost Vullings de stembusstrijd in hun dagelijkse podcast en organiseert het radioprogramma Dit is de Dag het DIDD Verkiezingscafé waarin politici vragen uit het publiek beantwoorden.

Alles over de verkiezingen bij NPO Radio 1

Ster advertentie
Ster advertentie