Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De smartphone is meer een vloek dan een zegen'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De smartphone is meer een vloek dan een zegen'

Misschien ben je dit artikel nu ook wel op je smartphone aan het lezen; daarna open je een app en dan weer een andere en voor je het weet ben je een half uur verder. De Europese Unie kijkt of techbedrijven kunnen worden gedwongen om bepaalde apps minder verslavend te maken.

Daarnaast worstelen veel scholen nu met de populariteit van roddelkanalen op onder andere TikTok. Uit recent onderzoek blijkt dat cyberpesten een veelvoorkomend probleem is.

Verlang je wel eens naar een leven zonder smartphone? Zie je je kinderen worstelen met de druk van sociale media of krijg je ze niet van hun mobieltje af? Of heeft de smartphone je misschien juist veel gebracht, heeft het je wereld vergroot en maakt het je leven makkelijker?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie