Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gemeenten hebben de morele plicht om Ter Apel nu te hulp te schieten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenten hebben de morele plicht om Ter Apel nu te hulp te schieten'

Het aanmeldcentrum in Ter Apel is opnieuw overvol; er verblijven honderden mensen meer dan het centrum aankan. Dat leidt niet voor het eerst tot onmenselijke situaties en gewelddadige incidenten. De doorstroming van asielzoekers stagneert, omdat de AZC's vol zitten met mensen voor wie geen woning kan worden gevonden.

Gemeenten zouden die druk kunnen verlichten door asielzoekers op te vangen, maar de meeste weigeren dat stelselmatig. In Groningen groeit intussen de woede en frustratie over de situatie in Ter Apel.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Gemeenten hebben de morele plicht om Ter Apel nu te hulp te schieten.

Wat vind jij? Liever geen asielopvang in mijn gemeente, dus not in my backyard, of kun je de beelden bijna niet meer aanzien vraag je je misschien af wat jij of je gemeente kan doen? Of ben je burgemeester en zou je graag helpen, maar ben je bang voor protest vanuit de samenleving?

Waarom het nu tijd is voor een spreidingswet volgens de Commissaris van de Koning in Groningen lees je hier.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie