Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het openbaar vervoer in Nederland moet beter'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het openbaar vervoer in Nederland moet beter'

De NS laat weer minder treinen rijden door het personeelstekort, beschikbaarheid buiten de steden van het openbaar vervoer is afgenomen en wie het OV pakt in plaats van de auto is stukken langer onderweg naar werk.

Vandaag in Stand.nl: 'Het openbaar vervoer in Nederland moet beter.'

Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat zogenaamde vervoersarmoede kan leiden tot 'werkloosheid, een slechte gezondheid of sociaal isolement'. En laten we niet vergeten dat in november de files traditioneel lang zijn én dat we een duurzaamheidsopgave hebben.

Wat zijn jouw ervaringen met het OV? Rijd je bijvoorbeeld zelf op de buurtbus? Ben je ervan afhankelijk of mijd je het liever?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie