Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het vrouwenquotum verdient uitbreiding in de hele top van het bedrijfsleven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het vrouwenquotum verdient uitbreiding in de hele top van het bedrijfsleven'

Het vrouwenquotum werkt. Die conclusie trekt het Centraal Planbureau, nadat het de toename van het aantal vrouwelijke commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven onderzocht. Bij die bedrijven moet de RvC sinds twee jaar voor tenminste een derde uit vrouwen bestaan. Het aantal bedrijven dat hieraan voldoet is de afgelopen jaren verdubbeld.

Bij de Raden van Commissarissen gaat het dus de goede kant op, maar bij niet-beursgenoteerde bedrijven, die vaak werken met een streefcijfer in plaats van een quotum, blijft het aantal vrouwen in de top achter. Bovendien geldt het quotum alleen voor de RvC 's en niet voor de dagelijkse directie.

Daarom onze stelling: Het vrouwenquotum verdient uitbreiding in de hele top van het bedrijfsleven

Ben je het hier mee eens en moet er worden doorgepakt ? Vind je dat een quotum ook verplicht moet worden voor de top van het héle bedrijfsleven? Of zie je het anders en moeten bedrijven zelf weten hoe divers ze hun directies willen hebben?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie