Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat er sneller wordt opgetreden tegen actievoerders die de wet overtreden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat er sneller wordt opgetreden tegen actievoerders die de wet overtreden'

De maat is vol. De politie en het Openbaar Ministerie hebben na spoedoverleg met demissionair minister van Justitie Yesilgöz besloten dat er steviger en sneller wordt opgetreden tegen actievoerders die de wet overtreden. Snelwegen blokkeren, brand stichten, verwerpelijke leuzen scanderen. Volgens politie en OM is dit is geen demonstreren, maar zijn het illegale acties of zelfs het plegen van misdrijven.

Een van de maatregelen is het direct of achteraf boetes uitdelen en mogelijk zelfs vervolging. Is het logisch dat er paal en perk wordt gesteld aan dit soort demonstraties en heeft eigenlijk wel zin. Of is een harder politieoptreden een beperking van het demonstratierecht? Of hoort hard actievoeren er gewoon bij om aandacht te krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie