Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is tijd voor een vrouwelijke coach in het betaald mannenvoetbal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is tijd voor een vrouwelijke coach in het betaald mannenvoetbal'

Oranje- en Ajaxaanvoerder Sherida Spitse ziet zichzelf later een mannenteam coachen. Ze kreeg gisteren in Studio Voetbal de vraag wat ze na haar carrière wil doen. En denkt dat het bij haar past. Een opvallende uitspraak want hoewel er wel een aantal vrouwelijke bestuurders zijn in het voetbal, is het op en rond het veld nog exclusief een mannenwereld.

Daarom de stelling: 'Het is tijd voor een vrouwelijke coach in het betaald mannenvoetbal'

Volgens Spitse kunnen mannen en vrouwen juist van elkaar leren. In diezelfde uitzending zei Pierre van Hooijdonk dat hij het niet snel ziet gebeuren. De voetbalwereld is een haantjeswereld. Wat vind jij? Zou het gezond zijn voor de sportwereld? Moet het extra gestimuleerd worden of moet zoiets natuurlijk gebeuren?

Waarom de "hele voetbalwereld" er beter van zou worden als er een vrouwelijke coach komt, lees je hier.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie