Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Treinreizigers moeten elkaar aanspreken op schofterig gedrag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Treinreizigers moeten elkaar aanspreken op schofterig gedrag'

Ze worden aangevallen, bedreigd, bespuugd, uitgescholden of krijgen een grote mond: het geweld tegen NS-personeel is wéér toegenomen. Het aantal ernstige geweldsincidenten steeg vorig jaar naar 1042, maar dat is slechts een fractie van de ellende die NS-medewerkers elke dag weer over zich heen krijgen. De NS ziet sinds corona een trend van agressie die nog steeds blijft toenemen.

Daarom vandaag in Stand.nl: Treinreizigers moeten elkaar aanspreken op schofterig gedrag

Ben je conducteur of reis jij vaak met de trein? Dan willen we graag horen wat jij meemaakt. Grijp je weleens in of durf je dat niet voor je eigen veiligheid? Maak je je zorgen over de toename van agressie in onze maatschappij of hoort dat er nu eenmaal bij?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie